We hebben allemaal wel eens zo’n avond dat we iets te diep in het glaasje hebben gekeken. De avond en nacht zelf is dat natuurlijk hartstikke leuk maar als je de volgende ochtend wakker wordt denk je daar misschien iets anders over. Je hebt niet alleen een flinke kater te pakken maar hier en daar zijn er misschien ook wat dingen gesneuveld, kwijtgeraakt of zijn er dingen gebeurt die eigenlijk niet hadden mogen gebeuren. Wat je nu natuurlijk het liefste wil is de schade zoveel mogelijk beperken maar hoe pak je dat aan?

Tips tegen de kater

Wordt jij wakker met flinke hoofdpijn, een droge mond en misselijkheid? Dan heb jij een flinke kater te pakken. De kater eruit slapen is het beste maar dat kan natuurlijk niet altijd. Zeker niet als je op brakke dag misschien nog moet sporten of andere verplichtingen hebt. Het beste is om voordat je gaat slapen al wat te eten en te drinken. De alcohol valt hierdoor niet zo zwaar op de maag en door het drinken zorg je ervoor dat je vocht weer een beetje op peil komt. Heb je dit nog niet gedaan? Dan raden we je zeker aan om de volgende ochtend gelijk een glas water of melk te drinken. Wel rustig aan want koud drinken op een misselijke maag is niet heel fijn. Maak daarna een lekker en vettig ontbijtje voor je zelf. Een omeletje of een tosti doen het altijd wel goed. Ben jij een echte fitgirl of fitboy? Kies dan voor een bak yoghurt met wat muesli en fruit. Een of twee aspirientjes kunnen overigens ook nooit kwaad.

Tips voor kapotte of verloren spullen

Is de kater een beetje gezakt? Dan wordt het tijd om de schade te bekijken. Welke dingen ben je verloren of wat is er stuk gegaan. Ben je iets verloren? Dan kun je het beste de kroeg of club waar je bent geweest even een berichtje sturen of ze jouw verloren voorwerp misschien hebben gevonden. Je bent namelijk niet de eerste en ook zeker niet de laatste die wat kwijtgeraakt tijdens een avondje stappen. Het kan ook zijn dat je verloren voorwerp nog ergens op de weg naar huis ligt. Mocht je hier in staat voor zijn kun je ook altijd nog een rondje doen op de fiets om te kijken of je jouw verloren voorwerp misschien ergens vindt. Een beetje frisse lucht doet trouwens ook wonderen voor de kater. Zijn er dingen kapot gegaan zoals je telefoon? Kijk dan of het nog te repareren is. Meestal is dit namelijk wel het geval. Mocht je bijvoorbeeld op vrijdag zijn wezen stappen? Google dan meteen even waar je, je spullen zoals je telefoon kan laten repareren. Vaak kan je dezelfde dag nog terug voor een telefoon reparatie zoals in Den Haag bijvoorbeeld. Ben je diezelfde dag weer beschikbaar en kun je de rest van de schade beperken zoals die prachtige foto’s die niet social media waardig zijn.