Sommige dingen in het leven moet je gewoon één keer hebben gedaan. Een rondreis maken in Zuid-Afrika is daar een van. Hoe je het ook wend of keert, Zuid-Afrika is gewoon een prachtig land. Met een wonderschone natuur, prachtige flora en fauna en uitgestrekte steppes is dit een land waar je gewoon een keer geweest moet zijn. In dit blog daarom ook een aantal redenen waarom jij binnenkort een rondreis door Zuid-Afrika moet maken.

Het landschap

Met stip op een, het landschap. Het landschap van Zuid-Afrika is zo divers en heeft zoveel moois te bieden aan reizigers. Het land kent prachtige rotsen, uitgestrekte vlaktes, begroeid of onbegroeid, wilde dieren en ga zo maar door. Een van de meest bekende en prachtigste routes is toch wel langs Chapman’s Peak Drive. Hier langs rijden is gewoon al een feestje op zich.

Hiken

Ben je een fan van wandelen? Dan kan jij je geluk niet op in dit land. Het land kent vele en prachtige wandelroutes door de mooie natuur, langs of over bergen, etc. Vooral de Lions Head Mountain is een erg geliefde berg voor wandelaars. Zowel links als rechts zie je groen en hoe hoger je op de berg komt, hoe meer uitzicht je krijgt over het prachtige land.

Stranden

Voor wie denkt dat Zuid-Afrika alleen maar rots en steppe is heeft het flink mis. Ook dit land kent namelijk prachtige stranden waar jij lekker op kan bakken. Je hebt de populaire zandstranden maar ook de rotsstranden, het is maar net waar je zelf van houdt. We raden je wel aan om niet te lang te bakken, dan mis je namelijk alle andere schoonheden van dit prachtige land.

Pinguïns en walvissen

Pinguïns en walvissen doen je misschien eerder denken aan de noordpool maar niks is minder waar. Ook in Zuid-Afrika komen deze beestjes voor en de pinguïns kan je zelf ontmoeten op het strand. Deze grappige beestjes zijn al een bezienswaardigheid op zich. En de walvissen, die kan je gewoon vanaf het strand spotten in de zee.

De Big Five

Last but not least en de voornamelijkste reden dat mensen naar Zuid-Afrika afreizen, De Big Five in het wild zien. De dieren die behoren tot de Big Five hebben deze positie te bedenken snelheid. De naam is door jagers bedacht omdat deze dieren heel moeilijk te jagen waren. Gelukkig is het jagen in steeds meer landen illegaal en kunnen de dieren rustig leven. De dieren die behoren tot de Big Five zijn: het luipaard, de leeuw, de olifant, de neushoorn en de buffel. Deze dieren kun je het beste spotten of safari met een gids die de dieren door en door kent.

En? Overtuigd om een rondreis door Zuid-Afrika op de bucketlist te zetten?