Griekenland, een parel op zich. Je hoeft helemaal niet ver te reizen om je in droomvakantie sferen te wanen. Griekenland heeft turquoise blauwe wateren, witte zandstranden en heerlijk eten.

Het vasteland

Een goedkope vakantie naar Griekenland kan al beginnen op het vaste land. Met maar 3 uurtjes vliegen sta je al op de luchthaven van Athene. Door prijsvechters zijn de tickets niet duur. Zeker niet als je in het voor of naseizoen gaat. Athene is een prachtige stad. Je kunt er genieten van de oude Griekse Archeologie of lekker op een terrasje zitten met een Grieks biertje. Wat veel mensen niet weten is dat er op nog geen 25 kilometer afstand van Athene prachtige stranden te vinden zijn. Athene is ook een perfecte uitvalsbasis om naar een paar pittoreske eilandjes te gaan. Zo zie je maar dat je niet ver weg hoeft voor een goedkope vakantie Griekenland.

De Griekse stranden

Adembenemend mooi zijn de Griekse stranden. Je hebt werkelijk het idee dat je op de Malediven belandt bent. Voor de Eilanden moet je net even wat langer in het vliegtuig zitten, al ben je nooit meer dan 4 uur vliegtijd van huis verwijderd. Prachtige stranden vind je op Zakynthos en Kefalonia. Maar ook op Kreta zijn parels te vinden.

Kreta

Als je aan een goedkope vakantie naar Griekenland denkt, schiet vast en zeker Kreta in je gedachten. Komen meteen daarna de party’s van Chersonissos op je netvlies en denk je:” vergeet het maar, mij niet gezien”. Maar daar wil ik je even stoppen. Kreta is prachtig, heeft een geweldige natuur en je kunt er bij uitstek fantastische wandeltochten maken. Ook kun je er voor kiezen om een strandvakantie in Kreta door te brengen en ik kan je dan ook verzekeren dat je die kunt vinden zonder naar Chersonissos te gaan. Een mooie tijd om te gaan wandelen in Kreta is het voorjaar. De natuur staat dan in bloei. Een voordeel van deze periode is dat het eiland nog niet overstroomt wordt door toeristen.

Met de eigen auto naar Griekenland

Een variant om een goedkope vakantie naar Griekenland te hebben is door met je eigen auto te gaan. Dit is wel aan te raden wanneer je wat extra tijd hebt. Je kunt er voor kiezen om helemaal naar Griekenland te rijden maar het advies is om met auto en de boot te gaan. Vanaf Italiƫ gaan er dagelijks boten naar Griekenland. Het is een mooie tocht en je slaapt een nachtje op de boot. Dat is weer eens wat anders dan in het vliegtuig zitten. Heerlijk op het dek een boek lezen. In de avond een hapje eten, waarna je in je hut in een diepe slaap kan vallen door de deining van de golven.