Feestjes komen en gaan. Ze zijn van alle tijden. Het is de ideale ontsnapping na een lange week op vrijdagavond. Maar, vrijdagavond? Kan zo’n feestje niet ook een keer tussendoor? Vaak worden feesten alleen in het weekend gegeven om een paar redenen. Eén van die redenen is het feit dat veel mensen natuurlijk door de weeks werken en de volgende dag niet brak op het kantoor willen verschijnen doordat het laat werd op een doordeweeks feestje. Maar misschien werk jij onregelmatige uren of juist veel in het weekend, dan kan je dat zomaar missen! Een andere reden is dat veel clubs en kroegen bevoegdheid hebben om in het weekend tot laat muziek te mogen draaien maar doordeweeks niet in verband met overlast. Wil je nu toch een feestje doordeweeks regelen met jou horeca vrienden die misschien doordeweeks vrij zijn, dan heb ik voor jou de oplossing.

Silent disco

Misschien heb je er al van gehoord: een ‘Silent Disco’. Het concept is nog redelijk nieuw dus ik zal het je uitleggen. Op een zogenaamde ‘stille disco’ heeft iedereen een koptelefoon op. Al die koptelefoons zijn met elkaar verbonden en zo luistert iedereen dus naar dezelfde muziek. De koptelefoons zijn ook vaak draadloos te krijgen en zo heb je geen draden en dergelijke om rekening mee te houden en kan je vrijuit bewegen en vooral dansen!

Geen burenruzie

Doordat het geluid alleen van wat geklets komt en niet vak keiharde muziek, loop je geen kans op een bezoekje van de politie vanwege geluidsoverlast. Zo kan het feestje in principe iedere dag van de week. Maar ik snap ook wel dat je geen twintig koptelefoons thuis hebt liggen. Gelukkig maakt dat niet uit en kan je een Silent Disco huren. Dan worden de spullen gewoon bezorgd en ben je er als het feestje afgelopen is, zo van af.

Themafeestjes en aankleding

Heb jij nu besloten zo’n feestje te geven, dat mag natuurlijk ook in het weekend, dan til je het naar een nieuw niveau door ook aan de aankleding te denken. Dit soort feesten zijn namelijk heel erg vermakelijk wanneer je er een gek thema aan verbindt. Zo kan je namelijk gaan voor een tof jaren 80 thema. Laat al je gasten zich verkleden, hang een discobal op en zet de hele afspeellijst voor de muziek vol met nummers uit die tijd. Nostalgie en plezier verzekerd.

Heel veel dans, sjans en feestplezier op je eigen Silent Disco!