We kennen ze allemaal wel. De echte krachtpatsers die altijd willen laten zien hoe sterk ze zijn, hoe hoog ze kunnen springen en hoe hard ze wel niet kunnen rennen. Ja, je doet het waarschijnlijk beter dan iedereen waaraan je het laat zien. Maar weet jij wel honderd procent zeker dat je de juiste voeding geeft aan deze krachtpatser?

Niet de sportschool types.

Wat wij nu onder krachtpatsers verstaan is iets anders dan waar jij in eerste instantie aan denkt. Want wij hebben het niet over de sportschool types die met hun shakes onder jouw neus wrijven en graag willen laten zien dat ze dagelijks in de sportschool te vinden zijn. Nee we hebben het over andere krachtpatsers, iets kleinere krachtpatsers eigenlijk. We hebben het over de trouwe viervoeters die vele mensen onder ons in huis hebben. Vooral als ze nog wat jonger zijn, is hun energiepijl niet omlaag te krijgen. Ze rennen, springen en wat allemaal nog meer de hele dag door. En even rustig op hun kussen zitten? Nee, dat zit er niet in. Soms wordt je er zelf gewoon zenuwachtig van, maar zolang hij de ruimte heeft. Lekker laten rennen.

Het juiste voer.

Het is belangrijk dat je het juiste voer hebt voor jouw kameraad. Je hebt verschillende merken met voer dat is samengesteld voor een goed dieet. Zo heb je Hills hondenvoer, maar je hebt ook veel andere merken. Twijfel je over welke keuze je moet maken? Dat is helemaal zo gek nog niet. Er is zoveel keus, en soms weet je niet welke punten je tegenover elkaar moet afwegen om een goede keuze te maken voor jouw krachtpatser. Bij twijfel, altijd vragen natuurlijk. Zo kan het personeel in een dierenspeciaalzaak jou vaak goed helpen en al jouw vragen beantwoorden zodat je zonder vragen, en de juiste keuze, naar huis gaat.

Genoeg beweging.

Buiten dat je het juiste voer geeft aan jouw krachtpatser, is het ook van belang om hem genoeg beweging te geven. Laat hem buiten rond rennen, loop regelmatig een wat groter rondje met hem. Je hebt ook genoeg andere manieren om hem soepel te trainen, maar kijk wat er in jouw agenda past en wat je zelf ook fijn vind. Je moet niets tegen je zin in doen, dat werkt natuurlijk ook niet. Dus wanneer wordt jouw krachtpatser weer getraind? Of ga je eerst het juiste voer halen?