Als je kinderen ouder worden is het leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Hoe ze langzamerhand woordjes beginnen na te zeggen, hoe ze gaan tijgeren, kruipen, en dan lopen. En natuurlijk hoe ze zich motorisch ontwikkelen door bijvoorbeeld alleen al met bouwspeelgoed te spelen. Ze pakken iedere dag weer meer op, ze gaan steeds vaker met het constructiespeelgoed spelen, en praten, zonder eigenlijk echt iets te zeggen, de oren van je hoofd af. Tja, kleine kinderen worden nu eenmaal groot, en vooral aan het begin lijkt dat allemaal hartstikke snel te gaan.

Dus koop wat constructiespeelgoed

Je weet vast wel een winkeltje bij jou in de stad of in de buurt waar ze kinderspeelgoed kopen, dus waarom niet even naar binnen lopen om wat constructiespeelgoed te halen. Of misschien bestel je het wel online, hoe dan ook, ook jij wil graag zien hoe je kind zich ontwikkelt. En wat is een betere manier om je kind iets te laten leren dan om het leuk te maken. Het hoeft immers geen taak te zijn, het is toch ook gewoon omdat het leuk is, en daar pakken ze dan ook wat van op. Wie weet maken ze in no-time wel een mooie constructie. Je weet maar nooit.
Constructiespeelgoed

Spelend leren

Kinderen vinden het leuk om te leren als het maar een spelletje is. Zelf volwassenen vinden het makkelijker om dingen te leren en onthouden als het op een manier gepresenteerd wordt waardoor ze het ook echt leuk vinden. We willen immers allemaal gewoon wat plezier hebben. Daarom is constructiespeelgoed het perfecte voorbeeld van twee vliegen in één klap. Op deze manier zijn ze spelend aan het leren, ze hebben zelf niet eens door dat het leren is. Voor hun is het immers gewoon leuk, en voor jou is het ook leuk om te zien hoe je kind zich ontwikkelt.

Langzaam stapjes nemen

Als je het dus leuk voor ze maakt door samen te gaan leren, of met constructiespeelgoed iets aan te leren, dan is het allemaal veel makkelijker om het ook te onthouden. Ze maken zo langzaam stapjes, en dat is letterlijk én figuurlijk. Ze beginnen op een gegeven moment te lopen, maar ook gaan ze mentaal met stapjes vooruit. Alles is immers nog nieuw en interessant als je zo jong bent. Je bent dan alles nog aan het ontdekken, dus het is echt niet veel moeite om iets leuk te maken. En als ze er dan eenmaal mee bezig zijn, dan vermaken ze zich echt wel.