We kijken er allemaal naar uit als we een vakantie geboekt hebben staan. Je kan niet wachten op het moment dat je het vliegtuig uitstapt en de zon van je vakantiebestemming op je gezicht voelt. Drankje in je hand en je voetjes omhoog. Maar voor je die zonnebril op kan zetten, moet je nog op de plaats van bestemming komen. Wanneer je reist met het vliegtuig betekent dat dat je relatief snel op de plaats van bestemming bent. Maar daarvoor moet je nog wel even een paar uur op één of ander vliegveld wachten. Wat ga je dan doen in die twee of soms zelfs drie uur die je daar spendeert?

Geen onnodige bagage

Afhankelijk van hoelang je weggaat, heb je een hoeveelheid bagage mee. Ik raad aan om zo weinig mogelijk bagage in te checken. Zo voorkom je namelijk dat je op het vliegveld op bestemming lang staat te wachten op je koffer. Of erger nog, dat je koffer niet aankomt. Zo maak je je tijd op het vliegveld niet nóg langer. Als het niet nodig is, probeer dan al je bagage in een rugtas of trolley te stoppen. American Tourister heeft verschillende maten koffers met harde shell, mocht je trolley onverhoopt toch ingecheckt worden dan kan die in ieder geval een tegen een stootje.

Lekker snacken

Pak voordat je van huis gaat snacks in. Drinken kan ook maar let erop dat je dit niet mee voorbij de douane mag nemen. Eten mag wel. Zo voorkom je dat je alles op het vliegveld moet kopen. Nu snap ik dat het vakantie is en dat je niet iedere cent om wilt draaien en als een gierigaard rond wilt lopen maar tien euro voor een sapje en een croissantje is wel wat overdreven, vind je niet? Daarnaast zal je de broodjes van thuis voorlopig moeten missen, dus eentje kan nog wel.

Bezet een bank

Mocht je ’s nachts vliegen of een tussenstop hebben, zoek dan een rustig deel van het vliegveld op. Daar kan je een bank bezetten om even een tukkie te doen. Goed, dat is niet heel sociaal dus let erop dat je dit niet doet als het heel druk is. Maar als er geen kip te bekennen is en je dus niemand tot last hebt, is het wel lekker om even te kunnen liggen en je ogen dicht te doen. Dan gaat de tijd ook sneller voorbij. Zet wel een wekkertje, zodat je ruim op tijd weer bij de gate bent en niet door je schoonheidsslaapje je vlucht mist.