Niet is belangrijker dat je je veilig voelt in je eigen huis. Niet alleen je nachtrust begint bij een veilig gevoel, maar de hele sfeer binnen je huis. Gelukkig leven we in een tijd dat er ontzettend veel verschillende mogelijkheden zijn om je huis zo optimaal mogelijk te beveiligen. Ondanks er zoveel mogelijkheden zijn, groeien de mogelijkheden voor inbrekers ook. Er zijn verschillende plekken in een huis die inbraakgevoelig zijn, maar deze plekken moet je dan wel kennen. Wij geven je wat tips om je huis zo goed mogelijk te beveiligen!

De voordeur

We beginnen maar gelijk bij de voordeur. Het is algemeen bekend dat meer dan de helft van de inbrekers een woning betreedt door een deur. De voordeur is een van de deuren in iedereen zijn huis die vaak ingetrapt wordt. Daarom is het ook goed om gelijk bij de voordeur te beginnen. En goed beveiligde deur kan je dan ook wel de basis noemen van een goed beveiligd huis. Bij deuren zie je vaak sloten die op meerdere plekken van de deur op slot gedaan moeten worden. Dit is nog steeds een veel gebruikte manier. Daarbij wordt er aangeraden om een anti inbraakstrip te monteren op de voordeur. Deze strip monteer je op de sluitnaad van je deur, wat het voor de dief onmogelijk maakt om de deur in te trappen.

Ramen

We zetten allemaal zo nu en dan even de ramen open in ons huis om voor frisse lucht te zorgen. Hier gaat het dan ’s nachts ook wel eens fout, Vergeet niet je ramen dicht te doen! Dit maakt het natuurlijk een ontzettend gemakkelijk werkje voor de dief om in te breken. Daarbij is er ook een mogelijkheid om beveiliging te bevestigen op je ramen.

Alarmsystemen

En last but not least: alarmsystemen. Installeer een alarmsysteem en laat di took weten door middle van een sticker die je op je voordeur kunt plakken. Dit schrikt inbrekers al wat meer af als ze iets van plan zijn. Als je niet goed weet welk alarmsysteem goed bij jouw huis en type deuren past, kan je je altijd laten adviseren. Sloten zijn erg ouderwets en worden ook niet meer aangeraden, behalve de modernde sloten op de deuren. Dit komt nu vaker voor bij fietsen en motors, zoals Axa sloten. Axa sloten zijn ideaal om je motor te beschermen en doen prima hun werk. Helaas zal zo’n slot niet genoeg zijn voor op de voordeur.