We hebben weten allemaal één ding zeker, op een dag zullen we overlijden. We hopen dat we zo oud mogelijk mogen worden zonder ziekte of pijn. Ook al is het geen leuk onderwerp, de dag van overlijden zal er van alles geregeld moeten worden door de nabestaanden. Zo is het belangrijk dat de verzekering aangesproken kan worden voor de kosten van jouw uitvaart. Wat kost een uitvaart in 2019?

 

 

Verzekering afsluiten

Vanaf het 18e levensjaar is het zeer aan te raden om een goede uitvaartverzekering af te sluiten. Deze verzekering kost namelijk maar een paar euro in de maand en kan ervoor zorgen dat je nabestaanden geen duizenden euro’s achteraf moeten betalen. Eerlijk gezegd is de uitvaartbranche één grote business aangezien er toch wel gebruik van gemaakt wordt. Wat kost een uitvaart 2019? Toch gemiddeld tussen de 2000 a 3000 euro. Het kan overigens bij een privé begraafplek oplopen tot de 6000 euro. Wanneer je een verzekering afsluit is het ook echt belangrijk om te weten wat je wilt. Crematie is goedkoper dan begraven, om het maar even plat te zeggen. Je zult het bedrag wat het ongeveer gaat kosten dus moeten verzekeren. Je kunt altijd een verzekeringsmaatschappij bellen voor tips en hulp. Maak hier goed gebruik van, zij kunnen je ook adviseren hoe jij je het beste kunt verzekeren.

 

 

Weet jij nog niet hoe jouw uitvaart moet plaats vinden?

Als je 18 jaar bent, ben je nog niet heel erg bezig met jouw uitvaart. Snap ik, toch is het belangrijk om te weten wat je zou willen. Veel nabestaanden weten namelijk ook niet jouw wensen waardoor zij zich altijd af zullen vragen of zij de juiste keuze hebben gemaakt. Je hoeft niet je complete uitvaart zelf te plannen maar probeer keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan cremeren of begraven. Heb je een locatie wat jij erg mooi vond. Zijn er plekken waar jij het liefst uitgestrooid zou willen worden.
Helaas wordt niet iedereen 80 jaar. Het is zo onlogisch om op een hele jonge leeftijd over jouw dood na te denken. Het hoeft ook geen zwaar gesprek te zijn met je ouders of vrienden. Houd het luchtig en ga ervan uit dat het nog 60 jaar duurt voordat jouw laatste wensen in vervulling gaan.
Toch benieuwd wat een uitvaart kost? Er staan verschillende calculators op internet. Zo kun je jouw wensen invullen en krijg je een grove berekening. Dan weet je in ieder geval wat zo iets zou kunnen kosten.