Een dagje weg is nooit verkeerd. Even ertussen uit met vrienden of familie. De gedachten verzetten en wat tijd met elkaar doorbrengen. Op je nu gaat shoppen, naar een pretpark gaat, ergens gaat lunchen of iets anders leuks gaat doen, er zijn vaak wel wat voorbereidingen voor nodig. Zeker de gene onder ons met een niet zo’n optimaal korte termijn geheugen kennen het probleem; je bent net onderweg en alweer van alles vergeten. Stressvol en niet ideaal om het leuke dagje weg mee te beginnen. Daarom in deze blog de drie gouden tips wat betreft de voorbereiding voor een dagje weg.

  1. Geld en/of de tickets

Geld of een betaalkaart is eigenlijk wel prioriteit een bij een dagje weg. Meestal denk je hier vaak wel aan maar wat nou als je op het laatste moment toch per ongeluk de portemonnee op de eettafel bent vergeten? Zorg ervoor dat je een paar dagen van te voren alvast wat reserve geld in je tas of auto hebt gelegd zodat mocht je, je portemonnee vergeten zijn je toch wat geld bij de hand hebt. Of mocht je samen met je partner gaan, laat hem dat sowieso ook zijn portemonnee meenemen. Ook de tickets is zo’n ding wat nog wel eens vergeten wordt. Zorg er voor dat je de kaartjes in ieder geval op je telefoon hebt staan, tegenwoordig kunnen ze dit ook heel goed vanaf je mobiel scannen of leg de uitgeprinte tickets alvast in de auto.

  1. Eten en drinken

Ook niet geheel onbelangrijk is eten en drinken. Natuurlijk kun je dit ook onderweg kopen (als de portemonnee niet vergeten is) maar dit wordt meestal wel een duur grapje. Zorg dat de dag van te voren alles al is voorbereid en hang een lijstje op bijvoorbeeld de (koelkast)deur zodat je voor jezelf alles kan afvinken. Zet het bij de voordeur een uurtje van te voren. Dan valt dit niet te vergeten.

  1. Juiste kleding

Ook kleding is een behoorlijk belangrijk punten. Wat nou als jullie de hele dag gaan wandelen? Een hele dag wandelen op schoenen die niet lekker zitten is alles behalve prettig. Zorg ervoor dat je een goed paar dames of heren sneakers op voorraad hebt en leg je kleding alvast de dag van te voren klaar. Sneakers kunnen in ieder geval nooit kwaad en zorg voor een jas die waterdicht is voor als er toch een buitje overtrekt waar je niet op had gerekend. Kleding die je makkelijk uit kunt doen en rond je middel kan binden is ook zeker een aanrader.

Dit zijn onze drie gouden tips. Heb je nog meer tips over hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden voor een dagje weg? We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen.