Persoonlijk vind ik het heerlijk om de stad te wonen. Alles is binnen handbereik en ik hoef me nooit te vervelen. In vrijwel elke stad in Nederland is er elk moment van de dag wel iets gaande. Het enige nadeel van het leven in de stad? Niet alles is even praktisch. In een stad wonen is niet altijd even rooskleurig. Vaak zijn de appartementen aan de kleine kant en je kan er op rekenen dat je fiets gestolen wordt als je deze buiten laat staan. Dat moet toch makkelijker kunnen? Precies! Daarom geef ik vandaag wat handige hacks die ideaal zijn voor iedere stadsbewoner.

Oplossing voor al dat oud papier

Regelmatig neem ik een doosje mee van de supermarkt om mijn boodschappen in te vervoeren in plaats van een plastic tas. Ergens is dit handig, want soms kan ik die doosjes gebruiken om producten te versturen. Ik heb namelijk een klein bedrijfje vanuit huis. Het nadeel hiervan dat ik deel met een groot aantal stadsbewoners is de overdaad aan oud papier. Stapels oud papier en ontelbaar veel dozen nemen beetje bij beetje mijn woonkamer over. Ik weet niet hoe het geregeld is waar jij woont, maar ik kan niet echt makkelijk mijn oud papier lozen. De oplossing? Een papiercontainer huren als handige hack! Nu heb ik helemaal geen omkijken meer naar al dat oud papier.

Slim de rotzooi opbergen

Naast oud papier staat mijn huis stiekem ook gewoon vol met allemaal spullen. Ik heb een typische stadswoning. Dat wil zeggen dat de ruimte schaars is. Ook daar heb ik eindelijk een handige hack voor gevonden. Eerst heb ik alle spullen onderverdeeld in categorie├źn. De dingen die ik regelmatig gebruik, moeten op een makkelijk bereikbare plek opgeborgen worden. Transparante kunststof bakken zijn hiervoor echt ideaal. Je ziet namelijk direct wat er in de bak zit en wat niet. Dat scheelt een hoop tijd! Vandaar dat ik het slim opbergen van de rotzooi met transparante bakken een handige hack noem.

Een fiets voor het leven

Mijn laatste handige hack had ik veel eerder in mijn leven moeten ontdekken. Dat had me een hoop geld bespaard. Ik heb het over een hack waardoor je fiets niet meer of in ieder geval minder snel wordt gestolen. De hack? Plaats het ventiel op de plek waar je slot doorheen gaat. Veel dieven breken een spaak rond het slot om zo de fiets te jatten. Wanneer het ventiel echter bij het slot zit, dan hebben de boeven niets aan hun handige manier. Jij bent ze te slim af geweest met deze handige hack!