Het lijkt nog zover weg, maar de Sinterklaastijd staat echt al weer voor de deur. En als je dan met iets echt origineels op de proppen wilt komen, dan zul je toch NU ongeveer wel moeten beginnen. Het gedicht kan heus nog wachten. Dat je nu alvast moet gaan knutselen voor de surprise is wel even een dingetje. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar als je nu begint, dan heb je de tijd om iets te maken dat écht goed is. Zorg vooral dat je van te voren goed je gereedschappen en je materialen hebt klaarliggen. Denk dan aan hout, een decoupeerzaag, schroeven, een schroevendraaier en natuurlijk stof en lijm.  Moet je hierbij in allerlei materialen vormpjes zagen? Dan is een Festool decoupeerzaag of een Makita decoupeerzaag  een aanrader. Zo kom jij ongetwijfeld aanzetten met de beste surprise van allemaal!
Decoupeerzaag

Wat ga je maken?

Wat je gaat maken is deels afhankelijk van het cadeau dat je gaat geven. Het cadeau moet immers wel in de surprise passen. Geef je een klein cadeau? Dan heb je met een paar plankjes en wat spijkers al snel een stevig doosje in elkaar gezet. Zo stevig dat de ontvanger er wel even mee bezig is om het te openen. Geef je een groter cadeau? Dan kun je flink uitpakken door bijvoorbeeld een kasteel te knutselen. Je kunt het kasteel afwerken met stof en verf en het zo mooi maken als je zelf wilt.

Vieze surprises doen het altijd goed

Verstop je cadeau eens in “poep” gemaakt van ontbijtkoek en appelstroop. Het ziet er heel vies uit, maar is dat natuurlijk niet echt. Oké, het is wat kleverig, maar verder valt het reuze mee. Voor het juiste effect kun je de ontbijtkoek boetseren in de vorm van een flinke drol. Leef je uit! En vergeet niet het cadeautje eerst in plastic te verpakken voor je het in de ontbijtkoek rolt. Ook kun je je cadeau verstoppen in een zakje “smurfensnot” dit maak je heel eenvoudig van water met heel veel (af)wasmiddel. Ook hier is het belangrijk dat je het cadeau goed in plastic verpakt.

Maak een surprise die past bij de ontvanger

Het is altijd belangrijk om de surprise te laten passen bij de ontvanger. Anders gaat de hele intentie verloren. Is je ontvanger een lezer? Hol een dik boek uit en verstop daar het cadeau in. Is de ontvanger een sporter? Maak een oversized sportschoen van karton en hout. Bekleed deze met stof. Je zult zien dat je succes hebt met je surprise!