Het aanleggen van een netwerk voor je computers is echt geen rocket-science. Het is een kwestie van de juiste materialen op de juiste manier met elkaar verbinden. Bijvoorbeeld een ethernet kabel aan je router hangen en aan de andere kant aan je pc. Zo gaat er een wereld voor je open. Een digitale wereld dus. Want op internet kun je werkelijk alle kanten uit. Je zou zeggen dat draadloos internet helemaal het einde is, en dat is het vaak ook. Maar draadloos is in sommige gebieden van Nederland nog niet volledig betrouwbaar. Het is dan dus belangrijk dat je ook een draadje achter de hand hebt. En dat regel je gewoon zelf.

Kom in contact met de hele wereld

Hoe leuk is het dat je virtueel maar een paar klikken bij ieder ander persoon op aarde vandaan bent? Je kunt, dankzij het internet, contacten maken over de hele wereld. Of je dit nu doet via de diverse sociale media of via andere sites, dat is natuurlijk aan jou. Ben je bijvoorbeeld een oldtimer-fanaat? Dan zijn er internetgroepen in de hele wereld die net zo enthousiast zijn als jij. Het is natuurlijk hartstikke leuk om met elkaar te “praten” over jullie hobby. En ook om tips en tricks uit te wisselen. Dat geldt werkelijk voor iedere hobby die je je maar kunt bedenken.
Ethernet kabel

Internet als werkplek

Voor veel banen hoef je, dankzij een goede internetverbinding, echt de deur niet meer uit. Je kunt gewoon lekker aan het werk en sparren met mensen van over de hele wereld. Samen kunnen jullie een probleem tackelen. Het kan zelfs zo zijn dat de oplossing van jouw probleem al lang door iemand uit, ik noem maar wat, Canada is gevonden. Je hoeft dan zelf niet nog een keer het wiel uit te vinden. Dat scheelt tijd en dus geld. Allemaal dankzij je zelf aangelegde netwerk!

Volg het nieuws uit de hele wereld online

Door je online aan te melden bij diverse nieuwssites kun je het nieuws uit bijna alle landen van de wereld live volgen. Of het nu gaat om verkiezingen ergens in Afrika of een interessante rechtszaak ergens in Amerika, jij bent er, online, gewoon bij. Je kunt dan zelf bepalen wat je met dat nieuws doet. Bijvoorbeeld inzetten op bepaalde aandelen of juist aandelen verkopen. Ook dit doe je gewoon online. Doordat je overal van op de hoogte gehouden wordt, kun je goede beslissingen nemen.