Ik ben gek op oude steden. Zet me neer in een oud centrum en met een stadsplattegrond op mijn telefoon ga ik op stap. Laatst was ik in Zeeland en laten ze daar nu een paar hele leuke, oude steden hebben? Ben je er nog nooit geweest? Zeker een keer doen! Ik was er in de winter en ondanks dat je in een stad niet volledig bent blootgesteld aan de elementen was het toch koud. En dan ben ik blij met mijn lekkere, warme Beaumont jas. Bovendien loop ik in al die drukke straten beslist niet voor gek in zo’n Beaumont jas. Ze zijn hip en passen prima zodat je figuur mooi tot uiting komt. Zo voel je je ook in een mensenmassa zeker van jezelf. Die warme jas kwam dit keer wel heel erg goed uit want ik was dus in Zeeland, in Vlissingen wel te verstaan. En daar stond een gure wind. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Vlissingen: winkelen en zeeschepen kijken

Vlissingen is echt een heel erg leuke stad. Ik dacht dat Zeeland al voorzien was van twee mooie winkelsteden namelijk Goes en Middelburg, maar Vlissingen is anders. Als eerste kun je er gewoon heerlijk shoppen. De winkelstraten zijn een mengeling van oude gebouwen en een moderne reeks straten. Wat dat betreft is de sfeer wel wat anders dan in Goes of Middelburg. Je vindt er een hoop leuke winkeltjes en ook een paar hele leuke adresjes waar je een bakkie kunt doen. Wat Vlissingen anders maakt is de haven en de boulevard. Als je even genoeg hebt van shoppen dan ga je daar heen. Om de haven liggen talrijke restaurants waar visgerechten natuurlijk de boventoon voeren. Vlakbij de haven is de boulevard met een uitzichtpunt over de Westerschelde. En daar kun je heerlijk toeven. In de zomer natuurlijk, maar in de winter met mijn lekkere warme Beaumont jas dus ook. Op een bankje kun je uren kijken naar de activiteiten op het water.

In mijn Beaumont jas naar zeeschepen kijken

Ik heb er letterlijk uren gezeten in mijn warme jas. Daar op de Westerschelde valt veel te zien. Grote zeeschepen lopen binnen of varen juist uit. Vanuit de haven van Vlissingen spoeden de loodsen zich naar die enorme bakbeesten toe om ze veilig in of uit te geleiden. De schepen komen overal vandaan en glijden naar de grote industriegebieden in de verte. Het is een prachtig gezicht. Die je ook vanaf een terrasje kunt genieten. Dus aarzel niet en bezoek deze stad eens!