Een vakantiehuis, een droom voor vele maar helaas voor maar weinig weggelegd of lijkt dat maar zo? Vroeger was het zo dat als je bezitter was van een vakantiehuis je best wat geld op zak had. Een vakantiehuis was vaak niet weggelegd voor de huishoudens met een normaal inkomen. Tegenwoordig is dit gelukkig niet het geval en kunnen ook mensen met een “normaal” inkomen een vakantiehuis kopen. Ben je geïnteresseerd in het kopen van een vakantiehuis of wil je, je vakantiehuis juist verkopen? Lees dan snel verder want we geven je graag wat tips.

Een vakantiehuis kopen

Wil je een vakantiehuis kopen? dan is het belangrijk dat je, je bewust van een aantal punten. Allereerst is het van groot belang dat je het land én haar wetten en regels kent voordat je een koop sluit. Koopcontracten kunnen er in elk land weer anders uit zien en er kunnen vreemde dingen in staan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je bepaald of je alleen een vakantiehuis wilt kopen of ook de grond waar het huisje op staat. Soms kan het zo zijn dat je een vakantiehuis koopt maar de grond alleen pacht. De eigenaar kan in zo’n geval de grond verkopen wanneer hij wil en de koper kan bijvoorbeeld eisen dat je vakantiehuis van zijn grond wordt verwijderd. Ook is het van groot belang dat je van te voren weet hoe je, je vakantiehuis wilt financieren. Heb je zelf een grote spaarrekening of wil je gebruik maken van een tweede hypotheek? Daarnaast betaal je ook voor je vakantiehuis als je er geen gebruik van maakt. Heb je deze kosten meegenomen in je maandelijkse berekeningen of ga je misschien op zoek naar iemand die jouw vakantiehuis tijdelijk wil huren? Ook is het is goed om te kijken waar je, je vakantiehuis koopt. Er zijn een aantal site online die je een neppe koop aanbieden. Je betaald wel maar krijgt eindelijk geen huis of een huis die totaal niet voldoet aan jouw verwachtingen.

Een vakantiehuis verkopen

Wil je een vakantiehuis verkopen dan zijn er ook een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Je kunt je vakantiehuis het beste online adverteren, hierdoor zullen meer mensen jouw huisje vinden. Maakt goede en professionele foto’s, deze kun je eventueel ook laten maken. Zorg er wel voor dat je huis is opgeruimd en dat alle “rommel” uit het huis is verwijderd. Creëer ruimte en knap op als dat nodig is, een schoon en ruim huis verkoopt immers een stuk beter. Zijn er geïnteresseerd, maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging. Heb je een vakantiehuis in het buitenland dan kun je er ook voor kiezen om een makelaar in te schakelen. Wees altijd enthousiast, hartelijk en eerlijk tegenover potentiële nieuwe kopers maar vertel niet meer dan nodig is, sommige dingen hoeven ze echt niet te weten.

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met bovenstaande informatie en wordt je zoektocht naar een vakantiehuis of juist de verkoop ervan een groot succes.