In deze blog geef ik je mijn tips voor een fijne vakantie. Ik werk hard om op vakantie te kunnen. Als het moment van vertrek dan eindelijk daar is, wil ik compleet ontspannen kunnen beginnen aan mijn vakantie. Met deze tips laat ik je zien hoe ik zorgeloos op reis ga.

 

Correcte reisinformatie

 

Voordat je ook maar iets boekt, raad ik je aan om goed uit te zoeken welke landen veilig zijn voor een vakantietripje. Zo voorkom je nare verassingen vóór je vertrek of tijdens je reis. Als je in Google de naam van het land in typt waar je interesse ligt en dan ‘veiligheid’ toevoegt, kan je op een site van onze overheid precies zien welke landen wel en niet veilig zijn. Met behulp van een simpele kaart en legenda wordt aangegeven of het land wel of niet goed te bezoeken is.

 

Thuisbeveiliging

 

Ooit is er bij mij ingebroken. Door die ervaring kan ik je vertellen dat er maar weinig dingen zijn waardoor ik me nog minder veilig heb gevoeld. Nadat dat gebeurd was, wilde ik een jaar lang niet op vakantie. Er was zoveel vernield, ik wilde het risico niet nog eens lopen. Inmiddels heb ik een goed beveiligingssysteem met mistgeneratoren. Als ik weg ga schakel ik het systeem simpelweg in. Als er iemand inbreekt vangen sensoren, die in mijn huis geplaatst, zijn de bewegingen op. De mistgeneratoren blazen dan een enorm dikke mist de kamer in die er voor zorgt dat de inbreker tijdelijk verblind wordt en deze afschrikt. Je kan een abonnement nemen waardoor jouw systeem in verbinding staat met het politiebureau.

 

Kopieer alles

 

Als ik zeg kopieer alles, bedoel ik ook echt alles. Paspoorten, reisdocumenten, reserveringen, betaalkaarten, alles. Mocht je iets kwijtraken dan heb je altijd een kopie. Veel reserveringen en documenten kan je op je telefoon downloaden. Maar met een telefoon of ander elektronisch apparaat loop je altijd de kans dat deze stuk gaat of leeg is op de momenten dat je de documenten nodig hebt. Zeker als het gaat om paspoorten kan ik je niet genoeg op het hart drukken hoe belangrijk kopietjes zijn. Je zou zelfs meerdere kopietjes kunnen maken. In geval van diefstal of iets dergelijks kan je bij de ambassade jezelf identificeren. Wel moet je zeer voorzichtig zijn met de kopietjes. Hoe meer kopietjes je meeneemt hoe meer kans je loopt op het kwijtraken van één of meer kopietjes, dit verhoogt de kans op identiteitsdiefstal. Zorg dus dat je één of twee kopietjes op zak hebt.