Dit blog gaat veelal over grote steden. Maar ik neem je dit keer mee naar een kleine stad, een dorp eigenlijk, waar het goed toeven is. Een plaats waar je wel warm gekleed moet gaan vaak want het is er winderig en vaak wat kouder dan in de rest van Nederland. Dit kleine stadje heeft een leuk en afwisselend winkelaanbod. Omdat het erg toeristisch is tref je er veel souvenirwinkels aan, maar ook voor truien heren of schoenen voor dames kun je terecht. Maar bovenal kun je er heerlijk even een paar uurtjes struinen en al je zorgen vergeten. Dat geldt ook voor de omgeving van dit stadje. Heb je al enig idee over welke stad ik het heb? Vast niet. De plaats die ik bedoel is Den Burg, gelegen op het eiland Texel.

Truien heren: koop het hier

Oké, technisch gezien is Den Burg helemaal geen stad maar een dorp. Het grootste dorp van Texel. Maar als je langer op dit eiland verblijft is dit the place to go en beschouw je de plaats wel degelijk als een stad. Vooral ook omdat je er alles hebt. Winkelen is daar erg leuk in de kleine smalle straatjes vol unieke winkeltjes. Truien heren zou ik zeker hier kopen. Niet alleen omdat je een trui het grootste deel van het jaar nodig hebt op dit eiland, maar ook omdat Den Burg een uniek aanbod heeft qua kleding. Texel staat bekend om zijn schapen dus je raad het al: voor een stevige, robuuste trui van schapenwol moet je hier zijn. De keuze is groot en bovenal uniek.

Wat is er nog meer te doen?

Vergeet vooral niet om de plaatselijke delicatessen te proeven als je in Den Burg bent. Dat zijn er nogal wat, dat wel. Je begint natuurlijk bij Bakker Timmer waar je heerlijk koffie met gebak kunt krijgen. En bijzondere koeken volgens oud Texels recept. Bijna tegenover de bakker zit een visboer. Tja, daar kun je misschien gaan lunchen want zo’n vers broodje vis is ook niet te versmaden. Maar een echte aanrader is de even buiten het centrum gelegen Texelse Chocolaterie. Hier moet je echt een doosje bonbons halen. Ze zijn overheerlijk en ze zitten boordevol Texelse ingrediënten. Dus wil je echt even een uniek dagje winkelen? Stap op de boot en ga naar Den Burg. En ben je daar klaar, het is tenslotte geen Amsterdam, bezoek dan eens de andere schattige dorpen die Texel rijk is. Je zult er geen spijt van krijgen.