Niets is zo vervelend dan een afspraak vergeten, of juist dat je helemaal overloopt met afspraken of ook nog eens dubbele afspraken maakt. Dan wordt je stiekem helemaal gek. Maar gelukkig anno 2019, zijn er tal van mogelijkheden om je agenda, of juist afspraken goed bij te houden. Het enige wel, is dat je er dan op regelmatig naar moet kijken zodat je ook geen afspraak vergeet. Maar dat komt vanzelf goed. Het scheelt al wanneer je iets met de hand op schrijft, dan onthou je het beter dan dat je het ergens in typt. En nu wil jij natuurlijk weten, waar ik het over heb. Want ik vind de komende manieren ideaal en fijn. Maar ik zal je verlossen je verklappen hoe ik al mijn afspraken overzichtelijk en duidelijk hou.

Een magneetbord met de belangrijkste afspraken.

Nee, magneetborden zijn niet uit. Ze zijn super in, en ze zijn super handig. Wanneer je het magneetbord op een plek hangt, bijvoorbeeld in de keuken, dan kan je er regelmatig op kijken. Want je komt minstens twee keer per dag in de keuken. Wanneer je gaat ontbijten, en dan tegelijk je luncht smeert, en wanneer je het avondeten gaat koken. Dan is er altijd wel tijd om een blik te werpen op het bord. Wanneer je hier papiertjes op hangt met daarop de datum en tijd van de afspraak, en natuurlijk de naam van de afspraak zodat je weet waar je moet zijn. Dan kan je ook niet zomaar meer een afspraak vergeten omdat je er elke dag mee geconfronteerd wordt. 

Liever een kalender? Dat kan ook.

Je kan ook met een kalender werken. Hier kan je alles op schrijven van afspraken, tot leuke etentjes of dagjes uit tot je werktijden. En dan kan je de kalender ook op een algemene plek zetten waar je vaak langs komt. Zodat je er regelmatig op kijkt. Super handig is ook. Wanneer je met meerdere mensen woont en het handig is om van elkaar te weten of ze mee eten. Is om iedereen een kleur te geven, en dan zijn afspraken op de kalender op te schrijven. Zo kan je gelijk kijken, wanneer je eten moet koken, voor hoeveel mensen je moet koken. Zonde wanneer je voor teveel kookt. En niet zo leuk wanneer je voor te weinig kookt.

En tuurlijk mag je al je afspraken ook nog in je telefoon zetten met een herinnering erbij. Alleen maar beter om het dubbel te hebben.