Tijdens een verbouwing is er één aspect dat enorm in de weg kan liggen, letterlijk eigenlijk, en dat is het afval. Vaak heb je van te voren nog geen idee hoeveel afval er eigenlijk vrijkomt en als je dat niet van te voren hebt geregeld kan het een behoorlijk obstakel zijn in het proces van verbouwen. In dat geval is het onwijs handig om van te voren een container te huren. De voordelen die hier aan hangen zijn het geld absoluut waard maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je kunt namelijk niet zomaar elke container op de stoep zetten. Hier zijn een paar handige dingen om te weten voordat je een container huurt.

Regels

Voordat je een container gaat huren is het van belang dat je uitzoekt of het mogelijk is om een container voor de deur te plaatsen. Hier draait het bedrijf dat de container komt brengen namelijk niet voor op, dat is je eigen verantwoordelijkheid. Het laatste wat je wilt is een boete omdat de container op een plek staat waar je eigenlijk een vergunning voor moet aanvragen. In lang niet elke gemeente is dit nodig, maar wel elke gemeente heeft hier eigen regels voor. Soms kan het op de stoep, maar soms moet de container ook echt op eigen terrein staan. Het bedrijf komt de container brengen, dat is al een luxe, maar zorg ervoor dat het dus mogelijk is om de container ook te kunnen plaatsen op de plek waar je hem graag wilt hebben.

Kosten

Een container huren Amsterdam heeft een kostenplaatje, en die is natuurlijk afhankelijk van wat voor container je huurt. Maar neem niet meteen de goedkoopste optie, namelijk niet elke container is geschikt voor elk soort afval. Ook neemt afval vaak een hoop ruimte in, dus schat dat goed in voordat je de kleinste optie neemt omdat je er wel vanuit gaat dat het gaat passen. Het is duurder om meerdere keren een kleine container te laten brengen dan één keer een grote. Je kunt een offerte aanvragen bij het bedrijf of vragen om specialistisch advies.  

Afvalstromen

Als laatste zijn de afvalstromen belangrijk. Je hebt verschillende soorten containers die horen bij verschillende soorten afval. Dat gebeurt op deze manier omdat dat het mogelijk maakt om afval te scheiden. Doe je dit niet goed, dan heb je een boete aan je broek hangen. Je kunt bijvoorbeeld een grofvuil container huren, maar ook voor sloopafval is er een eigen container.