Met een beetje geluk is de pandemie bijna achter de rug. Wij hebben in de afgelopen twee jaar veel met zijn allen doorstaan. We zaten wekenlang met zijn allen binnen. Veel van ons hebben een andere baan gezocht, we konden veel minder leuke doen, en we konden niet meer naar feesten en verjaardagen toe gaan. Dit mag straks allemaal wel weer. Maar we komen ook uit deze pandemie met nieuwe hobby’s want iedereen is daar dingen gaan zoeken die ze in isolatie konden doen. Eén van mij nieuwste hobby’s is fietsen. Ik heb het dan niet over wielersport, maar over fietsen door de mooiste stukken natuur die Nederland te bieden heeft. Zelf hou ik er ook van als een hobby niet al te veel geld kost. Ik zat eerst na te denken om een hele dure elektrische fiets te kopen, maar ik ben erachter gekomen dat een normale stadsfiets ook perfect werkt.

 

Wat is precies een stadsfiets?

Als je lange tochten gaat maken is het vaak het beste om een elektrische fiets te kopen. Deze zijn net iets comfortabeler dan een normale stadsfiets. Maar als je gewoon kleine korte stukken binnen Nederland wilt fietsen is een stadsfiets perfect. Een stadsfiets is een fiets van een hoge kwaliteit die jaren mee zal gaan zonder dat je de fiets veel moet onderhouden. Ik noem deze fietsen ook wel robuust en hufterproof. Waarom hufterproof? Omdat er eigenlijk niks op zit wat gesloopt of gestolen kan worden. Stadsfietsen zijn perfect om korte stukken mee af te leggen. Vaak zitten er 3 tot 7 versnellingen op een stadsfiets, een gesloten kettingkast en een flinke bagagedrager. Op een kleine fietstrip heb je ook niks meer nodig. Deze fietsen zijn ook niet duur. Een volledige nieuwe elektrische fiets is niet alleen erg duur, maar ook erg aantrekkelijk voor dieven.

 

Koop gewoon een stadsfiets

Misschien zit jij er ook wel over na te denken om een nieuwe stadsfiets te kopen. Fietsen in Nederland is namelijk ontzettend leuk. Aan een stadsfiets hebben jullie meer dan genoeg. Ze zijn robuust, stevig, praktisch, en goedkoop. Natuurlijk kan een elektrische fiets erg leuk zijn, maar deze durf je dan niet zomaar even naast de Hema te laten staan als je een kopje koffie gaat drinken. Neem gewoon een stadsfiets heren, het is verreweg de beste oplossing. Straks als de pandemie voorbij is kan iedereen weer teruggaan naar zijn oude leven. Maar ik blijf hoogstwaarschijnlijk gewoon fietsen. Zo is er toch nog iets goeds van de pandemie afgekomen. Misschien springen jullie ook over een paar weken op jullie nieuwe stadsfiets heren?