Waar we vroeger nog veel gebruik maakten van spaarlampen, gloeilampen en halogeenverlichting, maken we tegenwoordig steeds meer gebruik van LED verlichting. LED verlichting is goedkoper, duurzamer en gaat ook nog eens veel langer mee. Bovendien is het voor vele doeleinden te gebruiken, omdat de LED lampen erg veel licht kunnen geven. De LED lampen bereiken direct de maximale sterkte en geven zo het maximale licht. LED verlichting is zowel te verkrijgen als spots, bolletjes als E14 en E27, maar zijn er tegenwoordig ook LED panelen te verkrijgen, die bijvoorbeeld weer ideaal zijn voor het plafond in een school of op kantoor. In dit blog zullen we je meer vertellen over de voordelen van LED verlichting en gaan we het hebben over verschillende LED panelen!

Voordelen van LED verlichting

LED verlichting brengt vele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van LED verlichting, is dat de LED-lampen veel zuiniger zijn dan de traditionele gloeilampen. Bij een LED lamp wordt 90 tot 95 procent van de energie gebruikt om licht te kunnen geven, terwijl een gloeilamp maar 8 procent van de energie gebruikt om licht te geven. De rest van de energie gebruikt de gloeilamp om warmte af te geven, wat uiteindelijk zonde is van het stroomverbruik. Een ander voordeel is dat de LED lampen veel duurzamer zijn, omdat ze langer meegaan dan andere lampen. Een LED lamp gaat gemiddeld 20.000 uur of langer mee. Verder bevatten de LED lampen geen gevaarlijke stoffen, zijn er LED lampen die ook voor buiten geschikt zijn en zijn ze in verschillende soorten en kleuren te verkrijgen!

Maak gebruik van LED panelen!

Wanneer je graag LED verlichting wilt toepassen en deze wil plaatsen aan het plafond, zijn hier diverse opties in mogelijk. Je zou kunnen kiezen voor inbouwspots, om zo de ruimte op een juiste en unieke manier te verlichten. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om LED panelen toe te passen. LED panelen worden vooral gebruikt in kantoren en op scholen. Het zijn als het ware plafondtegels die verlicht zijn, die dus ook gemakkelijk tussen de andere plafondtegels te plaatsen zijn. Er is te kiezen uit verschillende sterktes, soorten en maten. Er zijn LED panelen die erg fel licht geven, maar zijn er ook LED panelen die juist minder fel zijn en warm licht geven aan de ruimte. Kijk eens naar alle mogelijkheden, bepaal wat je zelf graag wilt, om vervolgens te beschikken over juiste verlichting die lang mee zal gaan!