Voor dit blog zit ik regelmatig lang achter de computer. Ik ben vaak uren bezig met schrijven en plannen. Want ja, leuke citytrips beschrijven en plannen kost tijd. Toen ik net met dit blog begon en ik ook weer eens uren achtereen had gegoogeld en geschreven merkte ik dat ik last kreeg van mijn nek en schouders. En de volgende dag gebeurde dat weer. Nu is bureauwerk iets wat ik vaker doe en ik besefte dat ik hier wat aan moest doen. Dus ging ik opzoek naar ergonomische bureaustoelen. Tenslotte wil ik nog lang lezers van mijn blog laten genieten en dat kan niet als ik allerlei klachten heb. Nu heb je dus een ruime keus aan ergonomische bureaustoelen dus ik moest wel even zoeken welke nu precies bij mij paste. Ik leerde al snel dat je op bepaalde zaken moet letten. Waarop precies? Dat vertel ik je hier!

Ergonomische bureaustoelen: de juiste houding

Opzoek naar de juiste stoel ging ik, jawel, natuurlijk weer het internet op. Dit keer niet naar mijn vertrouwde sites over allerlei leuke steden, maar over ergonomische bureaustoelen. En ik wil je toch even laten weten wat ik daarvan heb opgepikt want in mijn omgeving zie ik veel mensen die last hebben van klachten door verkeerd zitten. ARBO technisch zijn er blijkbaar flink wat regels waaraan een stoel moet voldoen. Zo moet de stoel in hoogte verstelbaar zijn. Als je zit moeten je bovenbenen horizontaal zijn en je onderbenen verticaal waarbij je voeten op de grond moeten kunnen staan. Je knieholten moeten los zijn van  het zitvlak omdat ze anders beknelt kunnen raken. Je rug moet helemaal ondersteund worden en er mogen geen rake knikken in de rugleuning zitten. Ook aan de lengte van de rugleuning en van de armsteunen zijn eisen gesteld. Je armen moeten voldoende ondersteund worden. Verder moet de stoel vijf wieltjes hebben zodat je zo dicht mogelijk bij het bureau kan zitten.

En nu weer verder met mijn werk

Ergonomische bureaustoelen, inmiddels heb ik er één in huis. En ik ben er echt heel blij mee. Weg zijn mijn klachten en ik kan nu weer doen wat ik het liefste doe: nadenken over de volgende citytrip en alle informatie verzamelen voor een leuk blog. Ik heb nog veel steden te bezoeken en heel veel te schrijven. Het is nu eenmaal zo dat ik niet altijd op reis ben, helaas, maar dat ik veel tijd in deze stoel doorbreng. Geld dat ook voor jou? Zorg dan in ieder geval dat je goed zit!