Als je aan de slag gaat in je huis of wil gaan verbouwen, worden de muren ook aangepakt. En als je je muur wilt gaan bekleden kom je al snel voor de keuze te staan dat je moet gaan kiezen. Fermacell gipsplaten of standaard gipsplaten. Om de juiste keuze te maken bespreken we vandaag alles wat je wil weten over Fermacell gipsplaten en het verschil tussen standaard gipsplaten. Aan de hand van deze informatie kan je misschien makkelijker een keuze maken.

Een gipsplaat

Het is natuurlijk van tevoren goed om te weten wat een gipsplaat is. Een gipsplaat is een mengsel van gips gecombineerd met bindmiddelen. In sommige gevallen wordt het nog versterkt door glasvezels met daaromheen karton. Het is belangrijk dat de randen van een gipsplaat perfect afgewerkt worden, zodat je gipsplaat egaal is en de randen en de naden niet meer zichtbaar zijn. Over het algemeen is een gipsplaat best wel licht in gewicht en kan erin gesneden worden. Zo kan je er zelf voor zorgen dat elke gipsplaat de juiste afmeting heeft. Door het snijden kan je er ook vormen van maken. Dit zie je vooral in de wat oudere huizen voorbijkomen.

Fermacell gipsplaat

Een Fermacell gipsplaat is geschikt voor allerlei verschillende afbouwwerkzaamheden. Denk aan nieuwe huizenbouw, of dit nou nieuwbouw is of niet. Maar ze zijn ook geschikt voor renovatie, of andere grote projecten. Denk aan lichte scheidingswanden, onderconstructies, voorzetwanden, zolderaftimmering, vloerelementen, plafonds, ga zo maar door. Fermacell gipsplaten hebben verschillende kenmerken: zo is een Fermacell gipsplaat geschikt voor toepassing in natte ruimten. Het is een brandwerende plaat die eenvoudig gemonteerd kan worden en gemakkelijk te verwerken valt. Tijdens het monteren kan je de plaat probleemloos voegen met een hoogwaardige lijmvoeg. Als laatste is een Fermacell gipsplaat milieuvriendelijk omdat het volledig recyclebaar is en het bouw biologisch verantwoord is.

Verschillen Fermacell en standaard

Er zijn een aantal concrete verschillen tussen deze twee gipsplaten. Zoals we net al benoemde is Fermacell volledig recyclebaar en is het bouw biologisch verantwoord materiaal. Dit komt door de duurzame materialen waar het van gemaakt is. Een standaard gipsplaat wordt gemaakt van gips en karton, versterkt door glasvezels en in sommige gevallen met extra materiaal. Dit maakt Fermacell ook automatisch duurder en qua gewicht zwaarder als een standaard gipsplaat. Dit maakt het dan ook wel overduidelijk dat een Fermacell over het algemeen dankzij sterkte zwaar te belasten is. Een standaard gipsplaat valt een stuk minder goed te belasten.