Hoewel de regen deze dagen nog met bakken naar beneden komt, en de temperaturen nog niet op en top zijn, kunnen we wel alvast dromen van de zomer. De zon zorgt ervoor dat elke situatie of gelegenheid nóg gezelliger lijkt. Zo ook, de feestjes! En wat is er nu leuker dan een feestje in eigen tuin? Met deze tips tover jij je tuin om tot de ultieme party spot.

Uitnodigingen

Maak een lijstje van je leukste vrienden. Vaak denk je dat er niet veel mensen in je tuin passen, maar weet dat ze bij festivals 4(!) personen per vierkante meter rekenen. Je feestje hoeft natuurlijk niet overbevolkt te zijn, maar er passen dus heus meer dan 5 mensen in jouw tuin. Nodig ze op een vrolijke, originele manier uit. Stuur een ouderwets kaartje, of maak een filmpje. Alles om jouw vrienden alvast hyped te krijgen voor deze fissa!

Aankleding

Het aller belangrijkste op je feest is uiteraard muziek. Zorg dus voor een goede box. Als je wat meer te besteden hebt kun je misschien zelfs een DJ inhuren. Zo niet, draaien jij en je vrienden natuurlijk gewoon zelf de lekkerste plaatjes. Verder kun je het zo gek maken als je wilt. Je zou opblaaszwembadjes kunnen vullen met water en eventueel waterpistolen aanschaffen. Hang gezellige lampjes op, voor wanneer het 's avonds donker wordt. Tot die tijd is het, in verband met de zon, geen slecht idee om parasols neer te zetten. Dit staat knus, en is veilig tegen de zon. Creëer een gezellige zithoek met loungebanken of zitzakken, of maak een shotjesbar. Wil je dat er ook eten aanwezig is? Zet een barbecue neer! Ga langs bij je lokale tuincentrum of Tuinmeubelland om te slagen.

Hapjes en drankjes

Je wil voorkomen dat je teveel eten en drinken overhoudt, maar er moet wel genoeg zijn voor iedereen. Kies zorgvuldig wat je allemaal koopt. Denk aan frisse hapjes, aangezien het zo warm is. Watermeloen, tomatenbruschetta, zalmwraps, komkommersalade en garnalencocktails zijn de ideale zomerse versnaperingen. Zo zitten je gasten ook niet mega vol op het moment dat de barbecue aangaat. Wat de drankjes betreft, vergeet niet dat alcohol dehydrateert. Zorg dus voor voldoende sapjes en water, zodat je gasten goed blijven drinken in de hitte, en niet zullen uitdrogen.

Je beste vrienden, goede muziek, lekkere hapjes en drankjes, een gezellige tuin, en bovenal prachtig weer: dit is de ultieme formule van een onvergetelijk zomers tuinfeestje. Droom alvast weg bij het idee hiervan en laat het binnenkort werkelijkheid worden!