Rolcontainers zijn er in verschillende soorten en maten. Dat komt omdat een rolcontainer te gebruiken is voor verschillende doeleinden. Veel gebruikte rolcontainers zijn die waarin je afval kunt scheiden. Over het milieu wordt steeds meer gesproken en we weten steeds beter hoe belangrijk het is om het afval te scheiden. Als bedrijf zijnde heb je dan ook een voorbeeldfunctie en is het uiterst belangrijk om het afval te scheiden. Daarvoor kun je goed een rolcontainer gebruiken. Heb je nog nooit een rolcontainer aangeschaft? Lees dan deze blog om een paar tips op te doen bij het aanschaffen van een rolcontainer. 

Welk formaat rolcontainer past bij jouw bedrijf 

Rolcontainers zijn er dus in verschillende soorten en formaten. Het kiezen van een rolcontainer die bij jou past hangt dus af van de beschikbare ruimte. Heb je niet zoveel plek? Kies dan voor de kleinste uitvoering van 120 liter. Ook is het handiger om een kleine uitvoering te kiezen als je niet zo vaak afval weggooit. Wanneer je een te grote rolcontainer hebt en niet vaak afval weggooit dan gaat het stinken. 

Afvalsoorten 

Om afval te scheiden heb je dus meerdere rolcontainers nodig. Denk aan chemisch afval, GFT afval of restafval. Wanneer je kiest voor meerdere soorten rolcontainers kun je afval dus goed scheiden. Dit is de eerste stap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door afval te scheiden draag je bij aan een beter milieu. 

De juiste plek voor de rolcontainer

Ook is het belangrijk om na te denken waar de rolcontainer komt te staan. Zorg ervoor dat de rolcontainer in een koele schaduwplek staat, zodat het afval niet gaat stinken wanneer er een zonnetje gaat schijnen. Plaats de rolcontainer ook niet in het zicht omdat het niet netjes staat als u klanten op bezoek krijgt. Maar ook om te voorkomen dat anderen hun afval weggooien in jouw rolcontainer. Zo zit de rolcontainer veel sneller vol en daar zit jij natuurlijk niet op te wachten.

Kies de juiste partner 

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders van rolcontainers. Zorg er daarom voor dat je de juiste partner uitkiest. De rolcontainer leverancier moet natuurlijk bij jouw bedrijf in de buurt rondrijden om de afval op te halen, maar het wordt ook steeds belangrijker dat jouw partner het afval op een milieuvriendelijke wijze verwerkt. Wanneer dit gebeurt kan je het ook weer verantwoorden naar jouw klanten en dit zorgt voor vertrouwen. 

Verzamel plastic in een transport rolcontainer 

Naast afval rolcontainers zijn er ook rolcontainers die gebruikt worden om producten te transporteren. Deze rolcontainers zijn niet afgesloten waardoor je er dus geen afval in kunt scheiden want dat gaat stinken. Wel kun je deze rolcontainers gebruiken om plastic flessen, papier of hout in te verzamelen.