Wanneer je online op zoek gaat naar de beste deal op het gebied van zakelijke energie zul je zien dat je uit heel veel energieleveranciers en pakketten kunt kiezen. Het liefst wil je natuurlijk de allerbeste deal pakken zodat je zo min mogelijk hoeft te betalen voor zakelijke energie voor je bedrijf. Maar, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want door dat grote aanbod is het soms lastig te onderscheiden waar je precies waar krijgt voor je geld. Gelukkig zijn er wel een paar stappen die je kunt ondernemen om een goed energiecontract te scoren, zoals mkb energie vergelijken. In dit artikel vertellen we je daar meer over en geven we je andere tips waarmee je het beste zakelijke energiecontract kunt vinden.

Energie vergelijken is belangrijk

Ben je op zoek naar een nieuw energiecontract voor je bedrijf dan is het logisch dat je meerdere energieleveranciers met elkaar gaat vergelijken. Dat is meteen de eerste goede stap die je kunt zetten naar een goedkoper energiecontract. Hierbij moet je echter wel weten waar je allemaal op kunt vergelijken. Zorg ervoor dat je de gegevens omtrent je energieverbruik van het afgelopen jaar binnen handbereik hebt en het vergelijken kan beginnen. Op Minder.nl vind je een handige vergelijkingstool waarmee je binnen no time weet welk aanbod voor welke prijs het beste bij je past. Hierbij wordt er gekeken naar diverse leveringstarieven: deze tarieven kunnen per leverancier best verschillen. Precies daarop kun jij korting scoren.

Let op je opzegtermijn

Daarnaast is het belangrijk om goed te letten op de opzegtermijn van je huidige energiecontract wanneer je op zoek bent naar een andere energieleverancier. De kans is namelijk groot dat je op het moment dat je gaat zoeken al beschikt over een contract bij een energieleverancier. Heb je bijvoorbeeld eerder geprofiteerd van een aantrekkelijke aanbieding omtrent zakelijke energie dan is het goed om te weten wanneer dat contract stopt, zodat je het contract kunt opzeggen of zelf kunt verlengen. Doe je dit niet dan krijg je automatisch te maken met dure verlengingstarieven die vaak een stuk hoger liggen dan de actieprijs die je eerder betaalde. Wees daarom altijd op tijd met het opzeggen van je huidige energiecontract om op die manier hoge kosten te voorkomen.

Voorkom een opzegboete

Op tijd wil zeggen dat je niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg je huidige energiecontract opzegt. Met je energieleverancier heb je namelijk op het moment van het afsluiten van je zakelijke contract een deal gemaakt: voor een bepaalde tijd neem jij zoveel energie af voor zo’n hoge prijs. Besluit je om dat contract eerder te ontbinden dan afgesproken? Dan moet je een zogeheten opzegboete betalen. Deze boete bestaat uit kosten die je leverancier maakt voor de energie die hij voor jou voor dat jaar had opgekocht. Het energiebedrijf wil geld zien voor die energie, ook al besluit je er geen gebruik meer van te maken. Daarom is het verstandig om vooraf goed te weten vanaf wanneer je je zakelijke energie kunt opzeggen en tot wanneer dat precies kan. Zo voorkom je een opzegboete én hoge verlengingstarieven en betaal je nooit te veel voor het energiecontract voor je bedrijf.