Een schone en georganiseerde werkomgeving is belangrijk voor de prestatie van je werknemers. Een schoon kantoor zorgt voor meer productiviteit, efficiëntie en gelukkige werknemers. Een vies kantoor kan het tegenovergestelde als gevolg hebben. Daarom is het belangrijk dat je als bedrijf zorgt dat het kantoor regelmatig schoongemaakt wordt. Wat zijn de voordelen van een schoon kantoor? En huur je zelf personeel in voor de schoonmaak of neem je een professioneel schoonmaakbedrijf om de arm? Op deze vragen geef ik uitgebreid antwoord in dit blog.

Werk samen met een lokaal schoonmaakbedrijf

Als je wilt dat jouw kantoor regelmatig grondig wordt schoongemaakt, kan het raadzaam zijn om met een professioneel schoonmaakbedrijf samen te werken. Deze bedrijven vind je overal in het land. Is jouw bedrijf bijvoorbeeld gevestigd in Nieuwegein? Dan kies je natuurlijk voor een samenwerking met een schoonmaakbedrijf in Nieuwegein. Professionele schoonmaakbedrijven zijn een one-stop shop als het gaat om grondige schoonmaak. Zo kun je de afspraak met ze maken dat ze twee keer per maand de glazen wassen of de vloer onderhouden. Zo hoef je niet met meerdere particulieren samen te werken, en weet je precies waar je aan toe bent.

Minder stress op de werkvloer

Een schoon kantoor maakt het personeel gelukkiger en zorgt voor een hogere concentratie op het werk. Een vieze werkomgeving die niet opgeruimd is zorgt voor een verhoogd gevoel van stress en kan tot irritaties leiden. Niemand wil tenslotte de hele dag achter een stoffig bureau zitten met een plakkerig toetsenbord. Daarom is het ontzettend belangrijk dat de bureaus en alles er omheen op kantoor elke dag grondig wordt schoongemaakt. Dit kun je 's ochtends vroeg laten doen voordat het personeel begint, of aan het einde van de dag. Het is niet raadzaam om de schoonmakers aan het werk te zetten als je personeel nog aan het werk is. Dit zorgt voor onnodige afleiding en kan wederom tot stress en irritatie leiden. Niemand wil tijdens het werken in de lucht van schoonmaakmiddelen zitten.

Gezonde werknemers

Een schoon kantoor is beter voor de gezondheid van je werknemers. In een kantoor omgeving hangen enorm veel bacteriën en chemische stofjes in de lucht. De chemische stofjes komen vrij van al het apparatuur dat op kantoor staat, zoals printers en computers. De bacteriën verspreiden zich onder andere via de handen en vestigen zich op alles wat regelmatig met de hand aangeraakt wordt. Een toetsenbord is bijvoorbeeld een bron van bacteriën en ziektekiemen en moet daarom regelmatig schoongemaakt worden. Anders heb je kans dat iets simpels als een hevige verkoudheid zich nog sneller verspreidt. Het laatste waar je als bedrijf op zit te wachten is dat de helft van het personeel ziek thuis zit door een heersend virus op het werk.